tiistai 12. lokakuuta 2010

Sitä sun tätä

Onpas taas kulunut aikaa viime kirjoituksesta. Jotenkin tuo kattohärdelli on harmittanut niin, ettei ole ollut mitään asiaa tännekkään, koska haluan kuitenkin pitää blogin sävyn positiivisena. Kuviakaan en ole jaksanut käydä napsimassa, koska tuntuu tyhmältä kuvata taloa nyt, kun katossa ei enää ole paneeleita ja ollaan menty projektissa aimo askel taaksepäin.

No mutta onhan raksalla tapahtunutkin. Tasoittaja on saanut urakkansa valmiiksi ja nyt yritämme itse saada seiniä hiotuksi, sekin osoittautui paljon haastavammaksi ja hitaammaksi hommaksi kuin osasimme etukäteen kuvitella, Mutta hiljaa hyvä tulee (toivottavasti ;)

Myös terassi on valmistunut siihen pisteeseen. kuin se tämän vuoden puolella aiotaan tehdä, eli aidat on ympärillä. Raput ja peitelaudat tehdään sitten ensi kesänä.

Ja sitten se katto... vanhat kattopaneelit on nyt sitten purettu. Päätimme lopulta, että puramme paneelin koko talosta, koska pientä aaltoilua oli lopulta havaittavissa, myös lastenhuoneissa. Vakuutusyhtö ei suostunut paneeleita korvaamaan, koska heidän mukaan katon aaltoilu ei ollut "yllättävä eikä äkillinen" tapahtuma. Ihan mielenkiintoista, mutta rehellisesti sanottuna arvasin tämän kyllä, että korvauksia ei sieltä heru. Niin ja edellisen kirjoutuksen kommenteissa oli kyselty, että asensiko timpurit paneelin, niin kyllä ammattimiehet olivat asialla. No yritämme nyt päästä tästä harmituksesta yli. Tänään käymme tilaamassa uudet paneelit, että saamme ne sisälle kuivumaan, ja keskitymme itse seiniin.

Puhallusvillat käytiin myös asentamassa torstaina, eli nyt alkaa olla kotimme eristysasiat kunnossa. Niin ja ulko-ovet saivat vihdoin lukot. Kylläpäs olikin hieno tunne saada uuden kodin avain, ja mennä ensimmäistä kertaa avaimella ovista sisään. Helmitaloilta käytiin viikko sitten mittaamassa valun kuivuutta. Kuulemma arvosta 12 lähdettiin ja viikko sitten arvoksi saatiin 7. Tällä arvolla kuulemma jo jotkut talofirmat alkavat asentamaan lattiamateriaaleja, mutta Helmitalot suosittelevat odottaamaan arvoa 5. Laskennallisesti (1cm/viikko) valumme olisi kuiva tänä perjantaina, ja tähän aikatauluun arvot sopivat. Mutta eipä tuolla niin kiirus ole, koska emme kuitenkaan lattiaa ehdi asentaa vielä moneen viikkoon. Pääasia kuitenkin, että valu on kuivunut hyvin, yllättävän hyvin kuulemma kosteat kelit huomioon ottaen. Päällä ollut lattialämmitys on toki tätä asiaa edesauttanut, kuten se on edesauttanut myös melkomoista sähkölaskua, kun eristämätöntä taloa kuukauden päivät lämmitelty.

Mukavaa viikkoa kaikille, josko tämä päivitysinto tästä taas löytyisi.

2 kommenttia:

  1. Kiva, kun päivitit tilannetta! Ja sitten vaan vanhat epäonnet taakse ja uutta kohden. Iloa riittää sitten niistä uusista onnistumisista! Tsemppiä!

    VastaaPoista
  2. Kiitoksia! Juu eiköhän se rakentamisen riemu tästä taas askel askeleelta löydy.

    VastaaPoista