maanantai 30. elokuuta 2010

edistyy edistyy

Kuviakin olisi kamera täynnä, kukahan ne siirtäisi koneelle??? No nyt tulee pelkkä tekstipäivitys, kuvia luvassa myöhemmin.

Loviisaan ei sitten päästy :( siitä piti huolen perheeseemme iskenyt ankara syysflunssa. Flunssan vuoksi myös omat työt ovat vähän laiskanlaisesti edistyneet raksalla. Sen sijaan talofirman puolesta on tapahtunut paljonkin. Eli ilmastointiputket on vedetty, ja sisäkattoa on valmisteltu, ööö mikähän tähän olisi oikea termi, eli muovit ja jonkun näköset koolingit on lyöty kattoon. Onko tämä sitten kosteussulku???? No joka tapauksessa, nyt olisi tarkoitus vielä katon kautta vetää keskuspölynimuriputket, sekä ilmalämpöpumppua varten varaus. Keskuspölynimuria eikä ilmalämpöpumppua pitänyt kumpaakaan alunalkaen tulla, vaan nämä keksittiin näin viimetinkaan kuitenkin asentaa. Kun kaikki asennukset on tehty tulee sitten puhallusvillat. Myös väliseiniä on alettu valmistella, eli puiset välisinärungot oli nyt sunnuntaipuhteena käyty löymässä paikoilleen.

Eilen kävimme myös tilaamassa laminaatit ja kattopaneelit, huomenna haetaan keskuspölynimuri ja palotarkastajalta ja Tiileriltä on selvitelty palomuurin riittävyyttä. Helmitaloissa kun palomuurin vahvuus on 85mm, joka ilmeisesti on Tiilerin takan kanssa siinä ja siinä, että riittääkö. Tästä vain tuntuu olevan kaikilla eri käsitys, että riittääkö se vai tarvitaanko lisäeristystä ja jos tarvitaan niin millaista. Onneksi nyt palotarkastaja lupasi asian selvittää.

Sähkökuvia myös odotellaan saapuvaksi, jotta saataisiin sovittua sähkärin kanssa valaistukseen ym. tehtävät muutokset. Sähkömies sanoi tulevansa tekemään sähkövetoja loppuviikosta, joten kuvitella saattaa että siihen mennessä väliseinät olisi jo toiselta puolelta levytetty.

Omana askareena on tontilta saatu puut vihdoin pilkottua ja pinottua, ja maalausta on aloiteltu. Talo näyttää nyt kyllä melkomoiselta tilkkutäkiltä, kun vähän sieltä täältä on maalailtu. Oikea maalari olisi varmasti kauhuissaan ;) nyt kun vain säät sallisi olisi maalausurakkaa tarkoitus jatkaa ja sadesäällä pitäisi lyödä terassilautoja paikalleen, eli ei ole tekemisenpuutetta edelleenkään.

1 kommentti:

  1. Kuulostaa tutulta teidän puuhat :) Miettikää valmiiksi toivomuksenne sähköjä ajatellen, sillä meillä ei vieläkään ole sähkökuvia vaikka talo valmistuu tällä viikolla :D Käytiin vain paikan päällä sähkärin kanssa katsomassa mitä ylimääräistä halutaan ja eihän siinä tullut mieleen juuri mitään. Silloin oli jo siis laitettu taloon kuuluvat perusrasiat suunnilleen. Meillä ainakin oli tarvetta lisätä ATK-pistokkeita ja nyt on huomannut, että tuulikaapin ja kodinhoitohuoneet valokatkaisijat ovat vain sisäseinän puolella. Eli täytyy aina palata takaisin sammuttaan valot. Nuo, tuohon varmaan nopeasti tottuu.. :) Sitten tarvitsisi lisää valoja keittiön tasojen päälle, on vain yksi loisteputki tiskialtaan yläpuolella. Ja vessassa on vain halogeenit peilin päällä, ei lainkaan yleisvaloa katossa.

    VastaaPoista