maanantai 30. tammikuuta 2012

Mitä tekisin toisin

Monesti on nyt tullut aateltua mitä tulisi tehtyä toisin, jos alkaisimme raksaprojektin uudelleen. No, varmasti aika montakin asiaa, vaikkakin on sanottava, että pääsääntöisesti olen kotiimme hyvinkin tyytyväinen.


Ensimmäinen asia, jota kaipaan on veranta tai lasikuisti, jollainen meillä edellisessä kodissa oli. Se olisi IHANA! Mikä onkaan parempi päiväkahvipaikka keväästä ja syksystä, kun terassilla ei vielä tarkene.Oi mitkä ihanat kesämaisemat


Itse taloon muutoksia tekisin lähinnä kodinhoitohuoneeseen, joka saisi olla hiukan isompi. Koska meillä ei ole ennen ollut kodinhoitohuonetta ei meillä ollut myöskään käsitystä minkä kokoinen tuon tulisi olla. Ja vaikka tuokin kodinhoitohuone on siihen tottumattomalle luksusta, tekisin siitä tällä tiedolla hiukan isomman, jolloin säilytystilaa saisi sinne enemmän ja pyykkihuollolle jäisi kunnolla tilaa.


Myös eteinen, vaikka se kohtuu tilava onkin, voisi nyt pikkulapsi aikana olla hiukan tilavampi. Toki se meillä tahtoo olla myös erinäisten irtotavaroiden säilytyspaikka, ja ne sieltä pois siivoten tilaa saisi sinne nytkin enemmän. Ja toisiko ne lisäneliöt sitten tilaa sinne oikeasti enemmän, vai vain enemmän irtotavaraa!?


Ja nyt kun aika on kullannut muistot kahdessa kerroksessa asumisesta, olen alkanut ajatella, että ehkä se yläkertavaraus olisi sittenkin ollut ihan hyvä juttu. En uskonut, sitä kahdenkerroksen elämää kaipaavani, mutta nyt kun ajattelen aikaa, jolloin lapset ovat sen verta isoja, että yökyläkavereita alkaa käymään, olisi lapsille "oma kerros" paikallaan. Ja sinne olisi mahdollista rakentaa myös se yksi ylimääräinen huone, jota salaa kaipaan. Vaikka pohjamme antaisi myöden vielä yhden makuuhuoneen rakentamiseen, tuntuu ajatus tuosta isosta ja avarasta olohuoneesta luopumisesta nyt aika tylsältä.


Pintamateriaaleihin ja värimaailmaan olen oikeinkin tyytyväinen. Ruututapetin uupuminen toki vähän harmittaa ;) mutta sen kanssa pystyn elämään! Ja nyt jos valkkaisin tulisi keittiön työtasosta erilainen, mutta muuten en ihan heti lähtisi mitään muuttamaan.


Ja vielä on yksi asia jonka tekisin toisin, vaikka muutimme käytännössä valmiiseen kotiin, niin muutama asia oli viimeistelyä vaille valmis; vaatehuoneesta puuttui säilytysjärjestelmä ja wc:stä seinäkaappi, ja puuttuu muuten edelleen, joten ne olisi laittanut kuntoon ennen muuttoa.


Mites muut rakentajat? Onko kodissanne asuessa tullut ajatuksia, että jotain olisi pitänyt tehdä toisin? Itse asiassa voisin heittää haasteen kehiin, tarinoitanne olisi aiheesta mukava lueskella, vaikkapa blogipostauksen muodossa. Toki kommenttilootaankin saa vastauksia jättää

3 kommenttia:

 1. Meitä jännittää omassa Helmitalossamme säilytystilan määrä. Vaikka muutamme kaksiosta pieneen omakotitaloon, olemme jo nyt aloittaneet inventaarion ja heittäneet turhaa tavaraa pois.

  Aluksi asumme väkisinkin hieman ahtaasti, kun yläkerta ei ole valmis. Yläkerrassa olisi tarkoitus tehdä sivu-ullakoille pienet säilytystilat sesonkitavaroita varten. Kodinhoitohuoneeseen täytyy varmaan hankkia vielä jostain liinavaatekaappi. Se pienentää ennestään khh:ta, mutta pyykit on sitten vain kuivatettava olohuoneessa. Jos teemme yläkertaan oman makuhuoneemme ja säilytämme siellä vaatteitamme, niin sitten alakerran makuuhuoneesta vapautuu lisää tilaa muille tavaroille.

  VastaaPoista
 2. Meillä ainakin mahtui makuuhuoneisiin piirrettyjä suuremmat vaatekaapit. Ja säilytystilaa koitimme saada mahdollisimma paljon mm. korkeilla kaapeilla. Itse olen pääosin ollut tyytyväinen säilytystilan määrään, neljän hengen talous kun säilytystilaa vaatii aika paljon. Tai no meillä sitä ainakin tarvitsee olla, koska olen vähän sellainen hamstrariluonne. Ja lapsilla on paljon leluja ja ja ja... mutta esim. sesonkikomerot olisivat kyllä paikallaan! Joulu ym. koristeille kun ei tahdo tila riittää.

  Mutta inventaario kannattaa aina! Se on mielestäni yksi parhaita asioita muutossa, kun turhaa tavaraa tulee aina heitettyä hirmuset määrät pois. Mistä sitä tavaraa oikein aina kertyykin?

  VastaaPoista
 3. Kiva, että noin vähän on niitä asioita, mitä tekisit toisin. Varsinkin toi kodarijuttu on ihan taas ku suoraan mun vastaavasta postauksesta:D.

  VastaaPoista