keskiviikko 9. kesäkuuta 2010

Ärrapäitä

Nyt niitä lentelee ilmassa!!!! Tänään nimittäin selvisi, että yllätys yllätys aikataulut venyy, ja mikäs muu kuin talopaketin toimitus. Ja nyt lupailivat pakettia saapuvaksi vasta elo-syyskuun vaihteessa alkujaan luvatun heinäkuun sijaan. Kyllä muuten kiukuttaa...

Ehkä eniten harmittaa ja nolottaa se, että olemme hoputtaneet maatyöfirmaa, aikanaan syynä talopaketin toimitus heinäkuussa jne. Samoin esim. kaapeliliitäntää saan kunnian siirtää jo kolmannen kerran. No ei auta itku markkinoilla. Tämä on huono puoli tässä "avaimet käteen" talossa kun ainut sopimus mitä paperilla on, että talo on luovutuskunnossa 12/2010. Jos talo tulisikin avaimet käteen valmiina meillekkin, niin tuskin tuo viivästyminen niin paljon harmittaisikaan, mutta me kun olemme jättäneet osan sisätöistä omalle kontolle, niin niitä olisi ollut mukava päästä tekemään mahdollisimman pian.

10 kommenttia:

  1. Samat tuulet puhaltaa Hyvinkäälläkin. Tänään Helmitalolta soiteltiin että aloittavat sokkelin täytön ja betonilaatan valutyöt. Kun kyselimme talopaketin saapumista, joka siis aiemmin mainittu olevan juhannusviikko, onkin nyt elokuun puoliväli. Tätäkään olisimme tuskin kysymättä saaneet tietää. Nyt sitten siirtämään takka- ja hormi- ja kalustetoimituksia...
    Itse tehtävien töiden osalta tämä harmittaa eniten.

    VastaaPoista
  2. Teillä olikin asiat kääntynyt parhain päin :) hyvä niin. Me emme valitettavasti saaneet pakettia "aikaistettua" yrityksistä huolimatta. Lomat kun pukkaa päälle heilläkin, ja ymmärrettäväähän tuo on, mutta oma harmitus on silti suuri.

    VastaaPoista
  3. Heippa. Rakentaminen vaan on tuollaista, aikataulut ei pidä. Se on monesta kiinni, eikä ole mukavaa rakentajafirmallekaan.
    Helpommalla pääsee, kun ottaa iisisti ja tekee iltapuhteina tarvittavat. Jää energiaa tekemiseen:)

    VastaaPoista
  4. No näinhän se on, mutta minksä teet kyllä se vaan silti harmittaa, kun oma elämä väkisinkin pyörii nyt aika paljon tuon tulevan kodin ympärillä. Ja kyllä täältä tietysi ymmärrystä talontoimittajallekin annetaan, lomansa ovat hekin ansainneet, mutta informaatio olisi voinut paremminkin pelata. Mutta aika auttaa ja nyt ovat ärräpäät tauonneet ja uuteen aikatauluun sopeuduttu ;)

    VastaaPoista
  5. Meillä myös rakennetaan Helmitaloa. Täytöt saatiin juuri viimeviikonloppuna tehtyä ja tänään saatiin kuulla, että talopaketti tuleekin vasta talvella. Alkuun oli sanottu, että olisi tarkoitus saada katto päälle ennen talven tuloa ja sitä tässä on odoteltu. Eipä sillä meillekään olisi ollut niin väliä muuten kuin siksi, että teemme myöskin osan itse ja tahdottaisiin pian päästä työhön kiinni.

    Tällä hetkellä on tosi kyllästynyt olo koko talofirmaan.

    VastaaPoista
  6. Anteeksi, etten ole huomannut kommenttiasi aiemmin :( Kurjaa, että teilläkin ongelmia toimituksen kanssa. Meillähän lopun viimein kaikki kääyntyi kuitenkin parhain päin, eli talopaketti tuli kuin tulikin ihan heinäkuu viimeisinä päivinä. Ja samanmoista vääntöä on ollut myös muilla, ja lopulta kuitenkin paketti tullut ajallaan. Kannattaa olla itse aktiivinen Helmitalojen suuntaan, vaikka nyt kiukuttaakin. Mikä talo teille tulee? Saanko udella, mitä töitä olette jättäneet itselle?

    VastaaPoista
  7. Saas nähdä miten meidän käy nyt vuonna 2011 :) Aikataulu on alustavasti suunniteltu sellaiseksi, että kesäkuussa tehtäisiin maanrakennustyöt, käsittääksemme koko Helmitalojen henkilökunta on heinäkuun lomalla ja talo nousisi paikoilleen elokuussa. Perustusten teko on vähän auki, tehtäisiinkö ne kesäkuussa vai vasta elokuun alussa. Mene ja tiedä, sittenhän se nähdään :D

    VastaaPoista
  8. Toivotaan, että aikataulut pitää. Myöhästymiset tuntuvat niin kurjilta, kun on niin isoista ja itselle tärkeistä asioista kyse. Olen kuitenkin ymmärtänyt, että Helmitalot yleensä toimittavat talonsa sovittuun ajankohtaan mennessä valmiiksi, ja usein vieläpä hiukkasen etuajassakin, mutta kaikkeahan voi aina sattua. Tänä talvena esim- pakkaset ovat varmasti aiheuttaneet päänvaivaa ja myöhästymisiä ihan jokaiselle talofirmalle. Meillehän talo sitten lopun viimein tuli heinäkuussa, vaikka silloinkin piti porukan olla lomilla, vaan kiireiden takia he olivat järjestäneet ilm. jokin ylimääräisen pystytysporukan pykäämään taloja pystyyn. Kaikkea hyvää projektiinne, kävinkin jo kurkkaamassa blogissasi ja jäin lukijaksi seuramaan projektianne

    VastaaPoista
  9. Kiva saada lisää lukijoita blogiimme! Olemme jo jonkin aikaa seuranneet näitä muita Helmitalo-blogeja ja perustettiin sitten oma, niin käy helpommin tämä kokemusten vaihtaminen. Mukava huomata, että Helmitaloista ei juuri kellään ole negatiivista sanottavaa. Me olemme ainakin tähän mennessä olleet todella tyytyväisiä saamaamme palveluun.

    VastaaPoista
  10. No tuo aiemmin mainitsemani aikataulu kossahti jo maanrakennustöiden osalta. Niitä ei ole vieläkään aloitettu ja heinäkuuta mennään hyvää vauhtia. Pessimisti ei pety. Alan odottaa talopakettia syys-lokakuulle. Kiukutuksen määrä on suuri, kun miljoona kysymystä on ilmassa, suunnitelmat saamatta ja sen sellaista. Mutta kyllähän heidänkin täytyy pitää lomaa, onhan se ymmärrettävää. Yritän niellä kiukkuni ja hengittää.

    VastaaPoista