tiistai 19. lokakuuta 2010

Suunnitelmia ja aikataulutusta

Kaikki sisäseinät on nyt hiottu ja huusholli on TÄYNNÄ hienoa hiomapölyä yöks. Siitä eroon pääseminen onkin helpommin sanottu kuin tehty. Tuntuu kun sisälle astuu, että astuisi pölypilveen. Parista makkarista olen nyt saanut suurimmat pölyt pois, mutta ei sitä yhdellä kertaa kaikkea pölyä pois saa. Ongelmalliseksi pölysiivouksen tekee myös joka puolella olevat pahvilaatikkoröykkiöt ym. tavarat. Raksalla kun on jo hirmunen läjä tavaraa odottamassa kasaamista ja asennusta. Noh. Eilen päätimme että, tästä eteenpäin teemme tarkan ja realistisen viikkosuunnitelman joka viikolle, että mitä tulisi saada aikaan, niin ei mene turhaa aikaa ja energiaa pohtiessa raksalla, että mitähän sitten tekisi. Lisäksi viime aikoina on tullut sorruttua toistuvasti itsensä yliarvioimiseen, eli raksalle mennessä kuvittelee saavansa paljon enemmän aikaiseksi, kuin todellisuudessa ehtii tekemään.

Tämän päivän suunnitelmiin kuuluu ulkoroskaastian hankinta, joka saa aluksi toimittaa roskiksen virkaa sisällä, sekä esikoisen makuuhuoneen tyhjennys pahvilaatikoista ja muista tavaroista, jotta pääsemme todenteolla tekemään siitä asumiskelpoista. Ajatus oli että teemme kyseisen makkarin ensimmäisenä lähestulkoon valmiiksi asti, jotta saamme sitten sinne kaikki loput romppeet muista huoneista säilöön ja lisää kaivattua työsekentelytilaa sinne missä sitä kulloinkin tarvitaan. Itse aloittelin eilen siivouksen ohella tuon makkarin pohjamaalausta. Ostoslistalla kuitenkin on parempi tela pohjamaalin levitykseen. Tosin en tiedä oliko vika oikeasti telassa vai maalarissa, mutta välineitä on hyvä syyttää ;)

5 kommenttia:

  1. Hei!

    Mukavalta kuullostaa ;)
    Millä sen pölyn siivoat, imurilla luulisin?
    Meillä kohta sama hooma edessä. Laitahan kuviakin!

    Taria

    VastaaPoista
  2. Hei Taria! Imurilla ja lastalla koitan päästä pölytä eroon, vaan toivottomalta tuntuu... Ihan perus imurilla en suosittele tähän hommaan ryhtymistä... tuo meidän ammattisiivoukseen tarkoitettu imurikaan ei ihan nikottelematta toimi, kun tuo hiontapöly on niin raskasta. Ja tosiaan yhdellla kertaa ei millään saa kaikkea pöly pois, tai no minä en ainakaan saa.

    Ja juu yirtön kunnostautua niiden kuvien kanssa ;)

    Tsemppiä myös teille tulevaan siivousurakkaan. Millainen talo teille on rakenteilla?

    VastaaPoista
  3. Meillä kanssa imuroitiin, niin seinät kuin lattiatkin ja useampaan kertaan (meillä tuollanen iso ammattilaisimuri, sekin meinas tukehtua välillä).. Ei auttanu et siivos yhden huoneen, kun se pöly leijaili jo toisessa huoneessa. Siitä ei pääse helpolla eroon. Naapuri tuossa kävi viime viikolla lohduttelemassa, että sitä hienoa hionta/rakennus/puupölyä saa siivota vielä 3-4 kk muutonkin jälkeen..

    Mielenkiinnolla tulen kurkkimaan jatkossakin: meillä talopaketti tuli kesäkuussa ja muuttamaan pitäisi päästä ennen joulua.

    Tervetuloa vastavuoroisesti käymään meillä.. :)

    VastaaPoista
  4. Kiitos Nipsu vierailusta, täytyykin heti tulla vastavierailulle. Juuh pakko myöntää, pölyä vastaan taistelu on tuskaisaa, sitä on JOKAPAIKASSA!

    VastaaPoista
  5. Nipsu, en pääsekkään profiilisi kautta vierailulle, joten viitsisitko laittaa blogisi osoitteen ;)

    VastaaPoista