sunnuntai 9. elokuuta 2015

Mökkihaaveilua...

Joka kesä se iskee jossain kohtaa, yleensä jo aiemmin, nyt päästiin elokuulle. Ehkä syynä tähän myöhäisheräämiseen on tämän kesän ilmat, jotka herättivät haaveiluun vasta nyt. Mutta näemmä takuuvarmasti se ennemmin tai myöhemmin tulee; Leikkimökkikuume.

Remontoin aikanaan rakennusaikana oman vanhan leikkimökkini, joka sijaitsee vanhempieni pihalla ja haaveissa oli siirtää se meidän pihalle. Pihan olosuhteet vanhemmillani vain ovat sen verran vaikeat, että mökin saaminen minkäänlaisen siirtokaluston päälle tuntuu varsin kohtuuttomalta urakalta. Niinpä taasen kerran haaveilen uudesta. Kriteerit ovat joka vuonna samat, riittävän iso ja korkea, jotta myös aikuinen mahtuu mökkiin vaivattomasti ja jotta sinne voisi joko rakentaa parven tai tilaa olisi riittävästi vanhalle levitettävälle puusohvalle, jossa voisi jopa viettää joskus kesäöitä. Mökin tulisi olla mielellään ulkonäöltään söpö vähän mummonmökkimäinen, ei ehkä niinkään ihan perinteisen leikkimökin näköinen. Ja joka vuosi jäljelle jää kaksi vaihtoehtoa:

Upea Teuvan sorvi- ja mökkituote oy:n  Helmi-leikkimökki (kuva täältä )  (eikös vain helmitalon viereen sopisi hyvin helmimökki?)



Tai sitten tällainen tee-se-itse malli, johon teko-ohjeet saa täältä (kuva ed. linkin sivulta)
Molemmat ovat minusta ulkonäöllisesti todella kauniita ja kokoakin olisi riittävästi, että aikuinen mahtuu seisomaan suorana ja pinta-alaa n. 6 neliömetriä.

Hintaeroa ei tee-se-itse mallin eduksi taitaisi kuitenkaan vaivaan nähden niin paljon tulla, että se ainakaan siksi kannattaisi, mutta olisihan se hienoa, jos mökki olisi alustapitäen ominvoimin rakennettu. Noh, haaveilu jatkukoon, niistä tuskin tulee totta tänäkään kesänä, mutta josko jo ensi vuonna :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti