Sivut

maanantai 9. huhtikuuta 2012

Kukille kakku

Pitihän niille kukille kakkukin tehdä. Keksin lauantain kauppareissulla, että nytpä teen juustokakun kukkien alle. No mitään reseptiä ei tietenkään tullut katsottua, joten ostin sitten kaupasta "jotakin" ja omasta päästä taioin kakkuun reseptin. Ja hyvää siitä tuli.

Persikka rahkajuustokakku

Pohja:
Digestive keksejä 200g
Margariinia sulatettuna 70g

Täyte:
Säilykepersikoita sokeriliemessä, se isompi purkki (apua paljon siinä on?)
1prk maitorahkaa
200g maustamatonta tuorejuustoa
1dl vispikermaa
2tl vanilijasokeria
0,5dl sokeria
tilkka appelsiinimehua
8 liivatelehteä

Kiille:
2dl appelsiini tuoremehua
1dl hyytelösokeria

Murenna keksit pohjaa varten ja sulata margariini. Sekoita keksimurut ja sula margariini ja painele leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle. Kaada säilykepersikoiden liemi pois ja soseuta persikat sauvasekottimella. Sekoita maitorahka ja tuorejuusto keskenään ja lisää seokseen persikkasose. Vatkaa kerma vaahdoksi ja nostele vaahto tuorejuusto-rahkaseokseen. Lisää sokeri ja vaniljasokeri ja sekoita. Kiehauta tilkka appelsiini tuoremehua ja lisää liotetut liivatelehdet. Vatkaa liivate ohuena nauhana täytteeseen. Kaada täyte pohjan päälle jo nosta kylmään hyytymään. Kun pinta on selvästi hyytynyt valmista kiille. Kiehauta kiillettä varten appelsiinimehu. Lisää hyytelösokeri vähän kerrallaan appelsiini mehuun ja kiehauta lopuksi uudelleen. Annan seoksen jäähtyä hiukan ja kaada varovasti kakun päälle. Anna hyytyä kylmässä useita tunteja.

Kukat sokerimassaa ja pajunkissat suklaasta.



Se olis tämän vuoden viimeinen pääsiäispyhä. Täällä ainakin aurinko hellii ja lumet sulaa. Ihanaa tule jo kesä!

5 kommenttia:

  1. Aivan mielettömän upea kakku! Onko tuota raaskinu edes syödä? :)

    VastaaPoista
  2. Aivan ihania kukkia ja niin herkullisen näköinen kakku!

    VastaaPoista
  3. Wau mikä kakku! Hitsi kun osais itekin tehdä tuollasia kukkia..

    VastaaPoista
  4. Voi hyvät hyssykät miten hyvän näköinen kakku. Pääsispä vain maistamaan =)

    VastaaPoista
  5. NAM! Tein melkein samanlaista kakkua pääsiäisenä, oli ihan sairaanhyvää! Aplarimehun tilalle laitoin ananasmehua, kun on tuo sit.hed. allergia..

    VastaaPoista