lauantai 29. toukokuuta 2010

Taustatietoja

Eli vähän infoa projektistamme. Talomme toimittaja on Helmitalo, ja heidän mallistostaan kodiksemme tulee yksikerroksinen Perhehelmi. Talossa on normaalisti 5h+k, mutta meidän talostamme on yksi makuuhuone jätetty pois, jolloin saimme jäljelle jäävistä makuuhuoneista hiukan kookkaampia ja taloon toivomaamme avaruutta sillä myös olohuoneesta tulee suurempi. Muutoksia teemme lisäksi keittiöön, josta olohuoneen ja keittiön väliseinä jätetään rakentamatta umpeen, taasen mahdollisimman avaran lopputuloksen saavuttamiseksi.

Helmitalo toimittaa lähtökohtaisesti talot avaimet käteen periaatteella maanrakennustöitä myöten. Me kuitenkin teetämme maatyöt perustuksia lukuunottamatta toisella firmalla. Lisäksi teemme kuivat sisäpinnat sekä saunan itse. Olemme myös jättäneet talopakettiin kuuluvan kalustepaketin (keittiön kaapit, vaatekaapit, kodinhoitohuoneen ja wc:n kalusteet) toimituksen ulkopuolelle.

Helmitalo on luvannut talon heidän osaltaan valmiiksi 12/2010 mennessä, mutta omat työmme talolla vienee aikaa vielä tämän jälkeen, joten muutto taitaa valittetavasti mennä vuoden 2011 puolelle.

4 kommenttia:

  1. Hienolla suunnitelmat kuulostaa. Meidän ihka ensinmäinen suunnitelma lähti ei avonaisesta pohja ratkaisusta, mutta lopulta tulimme siihen tulokseen että kyllä avonainen on jotenkin helpompi. Tai oikeastaan se on jotain siltä väliltä, sillä olohuoneen ja keittiön väliin tulee kumminkin takkaleivin uuni ja sen lisäksi myös pieni väliseinä eteiseen päin mentäessä.Meillä talo tulee nyt kesäkuussa, mutta olimme liikkeellä jo viime marras-joulukuun vaihteessa...Niin se aika vaan rietää:D

    VastaaPoista
  2. Meilläkin tulee keittiön ja olohuoneen väliin pakostakin pieni pätkä seinää takan vuoksi, kun siinä ompi muurattua seinää n.metrin verran ja sen vuoksi alunalkaen suunnitellusta saarekeratkaisusta jouduttiin luopumaan. Nyt meille tulee ikäänkuin baarikeittiön tyyppinen saareke siihen olohuoneen ja keittiön väliin, mutta ilamn mitään yläkaappeja. Mutta kyllä se avaruus on musta hyvä asia. Meillä varsinkin kun neliöitä ei mitenkään järkyttävästi ole, niin pitää se huomioida ratkaisuissa.

    Meillä pitäisi talopaketti tulla heinäkuussa, mutta valujen kuivumiseen menee sitten oma aikansa ennen kuin sisähommiin kunnolla pässtään. Mites koska teillä on arvioitu muuttopäivä?

    VastaaPoista
  3. Me ollaan kanssa katteltu tuota yksikerroksista Perhehelmeä. Samanlainen suunnitelma oli heti pohjapiirrustuksen nähtyä mielessä, että olohuoneen ja keittiön seinän jättäis kokonaan pois ja tekis jonkinlaisen keittiösaarakkeen.

    Mutta eikö se tosiaankaan onnistu? Eli onko niin, että Helmitalo määrää takanpaikan noin tarkkaan juuri tuohon olohuoneen kulmaan, eikö sitä muurattua seinää saisi suorana vain olohuoneen ja makuuhuoneen väliselle niin, että takka ei olisi kulma malli?

    VastaaPoista
  4. Hmmm, nyt pistit kyllä pahan... ei tuommosta vaihtoehtoa edes käyty silloin läpi... eli kannattaa soitella Helmitaloille ja kysyä. Voipi tosin olla, että siinä tulee kumminkin etäisyydet vastaan, kun sitä palomuuria pitää siinä takanympärilla jonkin verran aina olla. Mutta yksi asia on mistä Helmitalot ovat ehdottommia, eli vesi ja viemäripiirroksia he eivät lähde muuttamaan. Tai näin ainakin meille sanottiin, eli siihen saarekkeeseen väkisinkin tulisi vesipiste ja apk, eikä esim. liettä ja liesituuletinta, kuten me alkujaan suunnittelimme.

    Mutta onnea teille talonrakennusprojektiin ja kiva kun löysit blogiini!!!

    VastaaPoista